Vrijdag 18 mei bracht groep 8 een dagje door in Groesbeek. Allereerst een bezoek aan de Canadese begraafplaats, vervolgens een picknick en een spel in het bos en de dag werd afgesloten met een bezoek aan het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Hiermee werd het project over de Tweede Wereldoorlog afgesloten.

Afgelopen woensdag voetbalden de meisjes in Nijmegen en de jongens in Gendt in de volgende ronde van het schoolvoetbal.
Beide teams speelden vier wedstrijden: de meisjes wonnen er 1 en speelden ook 1 wedstrijd gelijk. De jongens wonnen 1 wedstrijd. Daarmee kwam een einde aan een prachtig voetbalavontuur en een paar gezellige middagen. Dank aan de meisjes, de jongens en alle chauffeurs en supporters!

Unieke prestatie voetbalteams De Oversteek

Finales voetballen op vrijdag de dertiende? Geen probleem voor de meisjes en jongens van De Oversteek!

 

Vanmiddag en vanavond werden beide teams overtuigend kampioen. Dat is een volstrekt unieke prestatie! Een groot compliment aan de teams, de coaches en al die fantastische supporters die de ploegen hebben aangemoedigd.

 

In de volgende ronde spelen de meisjes in Nijmegen en de jongens in Gendt. Wordt vervolgd dus!

Vandaag heeft unit 4-5-6 gewerkt aan het Cultureel School Programma. De kinderen zijn bezig geweest met het thema Schatkaart. Dit alles gebeurde onder leiding van kunstenaar Joan Tesser. Het was een zeer geslaagde dag.

Kijk voor foto's in het foto-album.

Vandaag was het eindelijk zover: Sinterklaas kwam met zijn pieten op de Oversteek in Dreumel. Na een warm onthaal in de aula, ging iedere groep in de klas aan de slag met hun eigen ochtendprogramma. Groep 5-6 uiteraard met de surprises. Wat hebben de kinderen er weer hard aan gewerkt, leuk!

Na de pauze was er een gezellige spelletjesmiddag, georganiseerd door de stagiaires. Al met al een zeer geslaagde dag. Kijk voor foto's in ons foto-album!

Op basisschool de Oversteek in Dreumel hebben de afgelopen weken in het teken gestaan van de kinderboekenweek met als thema "Gruwelijk eng". De school was allereerst prachtig aangekleed door de oudervereniging. Klassen en units waren versierd door leerkrachten en leerlingen. Wekenlang vonden er allerlei activiteiten plaats. 

De kinderboekenweek werd om 8.15 uur toepasselijk geopend door alle leerkrachten die al lezend op het schoolplein de leerlingen verwelkomden.

Boekenschrijfster Lizzy van der Pelt bracht op 9 en 10 oktober een bezoek aan onze school. Daarvoor werd het Griezellied ingestudeerd en voorzien van een nieuw couplet, verzonnen door de leerlingen zelf. 

Er werden prachtige boekenkaften getekend door unit 1-2-3,  gruwelijke enge verhalen geschreven op unit 4-5-6 en een voorleeswedstrijd gehouden op unit 7-8.

Ook was er een high-tea voor alle dyslecten van unit 4-5-6 en unit 7-8. Deze leerlingen werden eens flink in het zonnetje gezet.

De afsluiter: het boekenbal.

Iedere leerling kreeg een leeskilometerkaart. Voor elke gelezen "kilometer", konden leerlingen een paraafje verdienen. Dat paraafje werd gezet door de leerkracht bij een activiteit naar keuze. Iedereen kon deelnemen aan de activiteiten op het boekenbal. Tijdens het drukbezochte boekenbal konden leerlingen een bezoekje brengen aan het snoepcafé, geschminkt worden, een gruwelijke enge bingo spelen, boeken meenemen, spelletjes doen, knutselen, op de foto gaan, met een treintje rijden, springen op een springkussen en ga zo maar door. De BSO, PSZ en het KDV namen ook deel aan deze avond. Een frietje mocht natuurlijk niet ontbreken aan deze avond. Het bal werd afgesloten met een prijsuitreiking van de Gouden Griffel, het Gouden penseel, de voorleeskampioen en de mooist verkleedde leerling. Een zeer geslaagde en gezellige avond.

Het is inmiddels al een jarenlange traditie dat de leerlingen van groep 8 op snuffelstage gaan bij een bedrijf in Dreumel of daarbuiten. Vooraf mogen ze drie voorkeuren aangeven en vervolgens wordt er gekeken of aan de wens kan worden voldaan. In de meeste gevallen lukt dat echter wel.

En zo waaierden de leerlingen op maandag 29 mei 2017 uit naar allerlei stageplekken: van hondensalon tot loonbedrijf, van bakkerij tot schoonheidssalon of van fotograaf tot kinderopvang. En je hoeft maar naar de snoetjes te kijken om vast te stellen dat ze de dag van hun leven hadden!

Vol met verhalen kwamen ze de volgende dag op school en werden hun ervaringen vastgelegd op papier. Afgelopen donderdag waren de verslagen te bewonderen en naast hun ouders waren ook bijna alle stagebedrijven aanwezig.

Het applaus en de bloemen waren voor Ingrid De Rijk die in de weken vooraf honderden telefoontjes gepleegd had om ieder kind op de juiste plek te krijgen. Dank je wel, Ingrid!

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum.

Groep 8 bracht gisteren een bezoek aan het technieklokaal in Beneden-Leeuwen.

Het was een leerzame maar vooral ook gezellige dag. Goed gedaan!

Dank aan alle vrijwilligers van Stichting Meerwaarde voor de fijne begeleiding!

Bekijk hier de korte foto- en filmcompilatie.

 

Ineens was ie er: de fridget spinner, de nieuwste rage bij kinderen.

Het apparaatje draait, zoeft en wie handig is kan er allerlei trucs mee uitvoeren.

De spinner is oorspronkelijk ontworpen om kinderen met ADHD, autisme of ADD te helpen zich beter te concentreren.

Waar of niet, alle kinderen vinden deze nieuwste gadget leuk en ook op De Oversteek is het een echte rage geworden.

De leerkrachten zijn er alleen nog niet uit of het nu echt zo concentratie bevorderend is!

Voor wie er meer over de fridget spinner wil weten, klik hier.