Vandaag was het eindelijk zover: Sinterklaas kwam met zijn pieten op de Oversteek in Dreumel. Na een warm onthaal in de aula, ging iedere groep in de klas aan de slag met hun eigen ochtendprogramma. Groep 5-6 uiteraard met de surprises. Wat hebben de kinderen er weer hard aan gewerkt, leuk!

Na de pauze was er een gezellige spelletjesmiddag, georganiseerd door de stagiaires. Al met al een zeer geslaagde dag. Kijk voor foto's in ons foto-album!

Op basisschool de Oversteek in Dreumel hebben de afgelopen weken in het teken gestaan van de kinderboekenweek met als thema "Gruwelijk eng". De school was allereerst prachtig aangekleed door de oudervereniging. Klassen en units waren versierd door leerkrachten en leerlingen. Wekenlang vonden er allerlei activiteiten plaats. 

De kinderboekenweek werd om 8.15 uur toepasselijk geopend door alle leerkrachten die al lezend op het schoolplein de leerlingen verwelkomden.

Boekenschrijfster Lizzy van der Pelt bracht op 9 en 10 oktober een bezoek aan onze school. Daarvoor werd het Griezellied ingestudeerd en voorzien van een nieuw couplet, verzonnen door de leerlingen zelf. 

Er werden prachtige boekenkaften getekend door unit 1-2-3,  gruwelijke enge verhalen geschreven op unit 4-5-6 en een voorleeswedstrijd gehouden op unit 7-8.

Ook was er een high-tea voor alle dyslecten van unit 4-5-6 en unit 7-8. Deze leerlingen werden eens flink in het zonnetje gezet.

De afsluiter: het boekenbal.

Iedere leerling kreeg een leeskilometerkaart. Voor elke gelezen "kilometer", konden leerlingen een paraafje verdienen. Dat paraafje werd gezet door de leerkracht bij een activiteit naar keuze. Iedereen kon deelnemen aan de activiteiten op het boekenbal. Tijdens het drukbezochte boekenbal konden leerlingen een bezoekje brengen aan het snoepcafé, geschminkt worden, een gruwelijke enge bingo spelen, boeken meenemen, spelletjes doen, knutselen, op de foto gaan, met een treintje rijden, springen op een springkussen en ga zo maar door. De BSO, PSZ en het KDV namen ook deel aan deze avond. Een frietje mocht natuurlijk niet ontbreken aan deze avond. Het bal werd afgesloten met een prijsuitreiking van de Gouden Griffel, het Gouden penseel, de voorleeskampioen en de mooist verkleedde leerling. Een zeer geslaagde en gezellige avond.

Het is inmiddels al een jarenlange traditie dat de leerlingen van groep 8 op snuffelstage gaan bij een bedrijf in Dreumel of daarbuiten. Vooraf mogen ze drie voorkeuren aangeven en vervolgens wordt er gekeken of aan de wens kan worden voldaan. In de meeste gevallen lukt dat echter wel.

En zo waaierden de leerlingen op maandag 29 mei 2017 uit naar allerlei stageplekken: van hondensalon tot loonbedrijf, van bakkerij tot schoonheidssalon of van fotograaf tot kinderopvang. En je hoeft maar naar de snoetjes te kijken om vast te stellen dat ze de dag van hun leven hadden!

Vol met verhalen kwamen ze de volgende dag op school en werden hun ervaringen vastgelegd op papier. Afgelopen donderdag waren de verslagen te bewonderen en naast hun ouders waren ook bijna alle stagebedrijven aanwezig.

Het applaus en de bloemen waren voor Ingrid De Rijk die in de weken vooraf honderden telefoontjes gepleegd had om ieder kind op de juiste plek te krijgen. Dank je wel, Ingrid!

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum.

Groep 8 bracht gisteren een bezoek aan het technieklokaal in Beneden-Leeuwen.

Het was een leerzame maar vooral ook gezellige dag. Goed gedaan!

Dank aan alle vrijwilligers van Stichting Meerwaarde voor de fijne begeleiding!

Bekijk hier de korte foto- en filmcompilatie.

 

Ineens was ie er: de fridget spinner, de nieuwste rage bij kinderen.

Het apparaatje draait, zoeft en wie handig is kan er allerlei trucs mee uitvoeren.

De spinner is oorspronkelijk ontworpen om kinderen met ADHD, autisme of ADD te helpen zich beter te concentreren.

Waar of niet, alle kinderen vinden deze nieuwste gadget leuk en ook op De Oversteek is het een echte rage geworden.

De leerkrachten zijn er alleen nog niet uit of het nu echt zo concentratie bevorderend is!

Voor wie er meer over de fridget spinner wil weten, klik hier.

 

 

 

Kunstmarkt Heerewaarden: Ontwerpers in de dop op unit 5-6

Afgelopen weken werd er in groep 5 en 6 met veel plezier en creativiteit gewerkt aan het kunstproject: Catwalk. Tijdens de eerste les werden de leerlingen geïnspireerd met een filmpje en echt materiaal. De opdracht: Ontwerp een nieuw outfit. En alles mag en alles is goed! in groepjes zijn de leerlingen aan de slag gegaan met een schets. Verschillende stoffen, materialen, elastiek etc. stonden tot hun beschikking. Daarnaast mochten ze ook eigen materiaal meenemen en kregen ze hulp van diverse ouders en medewerkers van het kunstproject. Aankomende zondag 21 mei wordt de kleding gepresenteerd in Heerewaarden. Zo ziet het programma eruit: 

11:30 opening van de Kunstmarkt door een Taco Dibbits, Directeur Rijksmuseum van 
Amsterdam en de tentoonstelling van de outfits en moodboards in de kerk gaat open 
13:30 de jury maakt bij de kerk bekend welke 30 outfits die er op de catwalk worden 
gepresenteerd. Vanaf dat moment kunnen de kinderen zich melden bij de 
organisatie. Zij mogen dan vast in de schmink. 
14:00 ontvangst meewerkende kunstenaars in de kerk 
14:15 om kwart over 2 komt de laatste oproep voor de gekozen outfits, om zich te melden 
bij de organisatie, daarna gaan de deuren van de kerk dicht. De kinderen krijgen tot 3 
uur de tijd voor het omkleden, schminken en op volgorde gaan staan. 
15:00 start van de catwalkshow! 
15.25 einde presentatie catwalk, jury gaat in beraad 
15.40 start prijsuitreiking uitreiking 1ste, 2de en 3de prijs en Schoolprijs de Bokaal 
15.50 einde project catwalk, kinderen kleden zich om in de kerk en mogen de kunstmode 
meenemen. 
Uiteraard is iedereen vrij om daarna nog te genieten van de overige activiteiten die 
de kunstmarkt nog te bieden heeft tot 17.00 uur 

 

http://www.demaasenwaler.nl/nieuws/algemeen/19307/?redir

Vandaag had groep 8 bezoek van kok Peter van der Cruijsen van restaurant " De oude Weeghbrug" uit Wamel. Hij kwam op verzoek van Stichting Meerwaarde vertellen over producten die over de datum zijn en wat je daarmee toch nog kunt doen.
 
De kinderen hadden allemaal producten meegenomen uit de koelkast en voorraadkast die " over de datum waren. Daar vertelde hij over. Daarna ging hij van die restjes iets koken en bakken. We hebben van alles gegeten: gebakken banaan met jam, wentelteefjes, nasi, koolrabi, omelet, gekaramellisseerde appels en nog veel meer lekkers.
 
Het was een leerzame maar vooral " lekkere" les,

Kijk voor meer foto's in het foto album.

Groep 8 bracht traditiegetrouw een bezoek aan Groesbeek ter afsluiting van het project over de Tweede Wereldoorlog.

 

Bekijk het fotoverslag in het fotoalbum.

 

Vanmiddag hebben Sterre, Lisanne, Dré en Ruben uit groep 8 namens de school de Dodenherdenking bijgewoond bij het monument dat door De Oversteek geadopteerd is. Ook de colleges van B en W van de gemeenten Maasdriel en West Maas en Waal waren hier traditiegetrouw aanwezig.

Burgemeester Steenkamp, die voor de laatste maal aanwezig was, hield een korte toespraak waarin hij onder meer aangaf dat het belangrijk is om te blijven herdenken en dat het goed is dat ook de kinderen hierbij betrokken zijn.

Daarna lazen Sterre en Ruben een gedicht voor waarna het tijd was om twee minuten stil te zijn. Vervolgens legden de beide burgemeesters een krans en legden Lisanne en Dré een bloemstuk namens de school.

Tot slot dankte Meester Jos alle aanwezigen voor hun belangstelling.

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum.

Gisteravond vond de eerste zitting van de kindergemeenteraad plaats in de raadzaal in Beneden-Leeuwen. Onder leiding van loco-burgemeester Bert van Swam dede vijf scholen hun uiterste best dat hun voorstel werd uitgekozen.

Het presentatieteam van De Oversteek bestond uit Bregje, Vonne, Loek, Mirthe en Steffie. Zij vertelden over het plan om te komen tot de start van een jeugdhonk.

Na deze presentatie mochten de andere scholen vragen stellen aan onze " debaters". Meike, Martijn, Lieselotte en Ruben weerden zich kranig, maar konden uiteindelijk niet voorkomen dat na drie stemronden het voorstel van de Mariaschool werd uitgekozen.

Dat betekent dat er op kosten van de Gemeente West Maas en Waal een opblaasbare stormbaan wordt aangeschaft die door alle scholen in onze gemeente gebruikt mag worden.

Complimenten voor onze kindergemeenteraadsleden voor al het werk dat ze samen met de leerkrachten en stagiaires hebben verricht!